NIG-160 Ionizator - generator negativnih ionov

NIG-160 je vgrajen v estetsko oblikovan notranji zaščitni pokrov za SEVi-160. Primeren je tudi za prezračevalne naprave Ø160mm nekaterih drugih proizvajalcev

NIG-160 Ionizator - generator negativnih ionov

NIG-160 Ionizator - generator negativnih ionov

NIG-160 Ionizator - generator negativnih ionov

je vgrajen v estetsko oblikovan notranji zaščitni pokrov za SEVi-160.  Primeren je tudi za prezračevalne naprave  drugih proizvajalcev.

Pomanjkanje negativnih ionov škodljivo vpliva na zdravje.
V mestih, industrijskih območjih in v zaprtih prostorih je pogosto (pre) veliko pozitivnih in (pre) malo negativnih ionov, kar povzroča utrujenost, povečano občutljivost, živčnost, izgubo koncentracije, težave z dihanjem, nespečnost. Zato se za zaprte prostore, kjer ne morete vplivajo na kakovost zraka priporoča uporabo ionizatorjev (naprav, ki zrak obogatijo z negativnimi ioni).
Negativni ioni izboljšajo metabolizem, zmanjšajo utrujenost, stres in bolečino, vzdržujejo hormonsko ravnovesje, blagodejno vplivajo na krvni tlak, čistijo zrak bakterij in virusov. Kisik, ki ga vdihavamo v pljuča prodre skozi pljučne mešičke v kri samo zaradi svojega negativnega naboja. Vse bolj problematično pa postaja premajhna količina negativnih ionov v zraku. V bivalnih prostorih je teh delcev le 20-30 na cm3. Za optimalno klimo je najugodneje, če je v prostoru, kjer preživljamo več časa, čim večja količina negativnih ionov, ki blagodejno očiščujejo zrak.

Ionizacija zraka
Raziskave kažejo, da en negativni ion s svojim nabojem omogoča učinkovito vezavo 10 na kar 80 molekul kisikovih ionov, zato negativni ioni uravnotežijo vse pomembnejše biološke procese človeškega telesa, povečajo telesno učinkovitost mišic ter hormonsko in intelektualno aktivnost.

Pozitivni in negativni Ioni

Kaj so pozitivni in kaj negativni Ioni?

anionKaj so pozitivni in kaj negativni ioni?
Ioni so atomi ali molekule, ki so pridobili ali izgubili elektron. Ko atomi izgubijo elektron, nastane pozitiven ion, ko prejmejo elektron, pa negativni.

V naravi je najbolj ugodno stanje ionizacije zraka po nevihtah, ko pride do atmosferskih izpustov. Potem je v zraku opazno več negativnih kot pozitivnih ionov. Majhne kisikove negativne ione najdemo v osvežilnem okolju v bližini slapov, v borovih gozdovih, gorah in ob obali. V teh krajih najdemo od nekaj tisoč do nekaj deset tisoč negativnih ionov na kubični centimeter zraka.

Telo za normalno delovanje potrebuje 1000 negativnih ionov na kubični centimeter zraka.

V običajnem bivalnem prostoru lahko  izmerimo približno 100 negativnih ionov / cm3, medtem ko je v poslovnih prostorih in pisarnah povprečje le med 25 in 50 negativnimi ioni / cm3 zraka. V idealnih pogojih je število negativnih ionov med 2000 in 4000 / cm3.  V ozračju je stalno prisotno gibanje pozitivnih in negativnih ionov. Negativni ioni nastanejo ob močnem udarcu ali ob visoki napetosti, ki  "izstreli" negativne ione iz atoma. V naravi se tako sprošča velika količina negativnih ionov ob udarih strele, pa tudi ob slapovih.

DEC-LOK-CEN
Decentralno prezračevanje
SEVI-160 rekuperatorji

SEVi-160- različni modeli naprav za decentraliziran sistem prezračevanja z vračanjem toplote. SEVi160 v različnih izvedbah (klet, podstrešje...)

centralno prezračevanje
Centralno prezračevanje

Centralni sistemi za prezračevanje poslovnih prostorov, večjih stanovanjskih objektov, novogradnje…

seventilation shop
SHOP

S klikom na "Trgovina" se preselite v trgovino (SHOP) za direkten nakup izdelkov

Hiše in stanovanja

TOPSELLER!. Decentralni  sistem prezračevanja  SEVi-160 kombiniran z lokalnimi ventilatorji  A80EC-FS za odvajanje vlage iz kuhinje in kopalnice.

 

Kuhinja

Zaradi odvajanja  vonjav iz  kuhinje ne uporabimo sistema z vračanjem toplote, temveč samo ventilator  za odvajanje zraka, npr. A80 ali A160.

 

Kopalnica

Ventilator A80EC-FS s senzorjem vlage sproti skrbi za ustrezno kvaliteto zraka v kopalnici. Najmodernejša tehnologija EBM PAPST zagotavlja tiho delovanje.

Kletni prostori

Posebna izvedba SEVi160 za kleti.   SEVi 160CE (Cellar) v kombinaciji s tipalom za nadzor rosišča Z-SEC-TPS  prostor prezračuje le, kadar je zunanji zrak bolj suh kot zrak v kleti.

 

Podstrešje

Naprava SEVi-160RO (ROOF) za podstrešje ima prirejeno ohišje za vgradnjo v ostrešje. Kanal iz nerjavečega jekla je možno estetsko integrirati v poševno streho.

Centralno prezračevanje

Centralni sistem je primeren za prezračevanje poslovnih prostorov, večjih stanovanjskih objektov, novogradnjo… SEVi-ZG400 do 460m2 na uro...