Rekuperacija

Rekuperacija = vračanje toplote = heat recovery = wärmerückgewinnung

Kako deluje decentralna rekuperacija toplote?
Decentralna enota (decentralna, ker je del sistema, ki se upravlja prek skupnega krmilnika)  je naprava, ki je nameščena v okrogli  cevi. Topel zrak iz  prostora skozi notranji pokrov potuje do hranilnika toplote in le-ta se učinkovito napolni s toplotno energijo. Cikel menjave se začne tako, da izvleček toplega notranjega zraka v keramičnem elementu (hranilniku toplote) naprava shrani za 70 sekund. Ventilator v enoti se ustavi za nekaj sekund in nato spremeni smer vrtenja. Nato v drugem ciklu 70 sec. ventilator povleče hladen in prefiltriran zunanji zrak nazaj v prostor skupaj z toploto, ki jo dobi v hranilnem elementu.

Zaradi možnosti kombiniranja različnih  naprav je mogoče prezračevalni sistem zgraditi natančno po vaših željah in zahtevah za določen objekt na določenem področju.

Prezračevalni sistemi so eden najučinkovitejših načinov boja proti vlagi in zidni plesni v bivalnih in drugih prostorih.

V vseh prostorih imate svež zrak pri zaprtih oknih!

Prezračevalne naprave zagotavljajo kvaliteto bivalnega okolja in drugih prostorov, saj iz prostora odvajajo višek vlage, škodljive snovi, CO2 in neprijetne vonjave, v prostor pa dovajajo svež zrak in kisik.
So najučinkovitejši način boja proti vlagi in stenski plesni.
Prezračevalne naprave – rekuperatorji zmanjšajo energijske izgube na minimum, kar Slovenski EKO sklad nagradi z nepovratno finančno spodbudo v višini do 20%.

Zastopamo in vgrajujemo prezračevalne sisteme enega najbolj priznanih  evropskih proizvajalcev SEVentilation.

Od podobnih rešitev se naša razlikuje po:

 – možnosti enostavnega čiščenja (za vzdrževanje ne rabite serviserja)

–  tišjem delovanju (poleg še tako tihega delovanja je možno dodati še posebno protihrupno izolacijo)

–  večjem izkoristku

–  elegantnih oblikah

Poleg konkurenčnih cen vam nudimo pomoč pri izdelavi vloge za EKO sklad, brezplačno vas obiščemo, pripravimo projekt in ponudbo, ter poskrbimo za strokovno vgradnjo.

Tagged , , .