Prednosti decentralnih prezračevalnih sistemov z vračanjem toplote

PREDNOSTI SISTEMOV HRV (HEAT RECOVERY VENTILATION)
Prezračevalni sistemi za rekuperacijo toplote, znani tudi kot sistemi HRV, lastnikom domov zagotavljajo optimalne življenjske pogoje v vsaki sobi njihovega doma. Sistem rekuperira toploto iz zraka, ki izhlapi iz tople vode, ki se uporablja v kuhinjah in kopalnicah, in to toploto prenese na svež zrak, ki se prezračuje v domu. Z vnovično uporabo energije vam lahko ta sistem prihrani denar tako za ogrevanje kot za hlajenje. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo toplote so primerni za nove in prenovljene pasivne hiše.

Prezračevalni sistem za rekuperacijo toplote je:

Stroškovno učinkovit
Prezračevalni sistemi posameznih prostorov so že pripravljene prezračevalne naprave, ki nenehno dovajajo svež zrak, čistijo zrak in hkrati odstranjujejo porabljen onesnažen zrak iz vaših prostorov
Energijsko učinkovit
Glede na trajnostne toplotne izgube v vsakem domu je ta tehnologija za rekuperacijo toplote zelo varčna in sodobna.
Raznolik
Naprave za prezračevanje so individualne in uporabne v vsaki fazi projektov, bodisi pri načrtovanju prezračevalne opreme za nove stavbe, vključno s naknadno vgradnjo, kot tudi pri prenovi starih stavb ali stavb, za katere je centralno prezračevanje ekonomsko neprimerno.
Zelo učinkovit
Učinkovitost proizvodnje energije s prezračevalnimi napravami je zelo visoka, do 90%.
Preprost in udoben
Prezračevalni sistemi so kompaktne velikosti in ne zahtevajo ločenih povezovalnih elementov ali zračnih vodov. Pripravljeni so za takojšnjo uporabo

DELOVANJE SISTEMA HRV
Prezračevalni sistem lahko deluje v obratnem načinu z rekuperacijo energije ali samo v načinu prezračevanja brez rekuperacije energije.

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo toplote

I. cikel
Topel izpušni zrak se odstrani iz prostora skozi keramični zbiralnik toplote. Izpušni zrak segreje in navlaži keramični zbiralnik toplote in oddaja do 90% toplotne energije. Po nekaj časa je keramični zbiralnik toplote dovolj topel in prezračevalni sistem začne dovajati zrak.

II cikel.
Skozi keramični zbiralnik toplote teče hladen, svež zunanji zrak, ki odvaja shranjeno toploto in vlago, dokler ne doseže sobne temperature. Ko se keramični zbiralnik toplote ohladi, se prezračevalni sistem preklopi nazaj na odvajanje zraka. Preklapljanje med dovodom in izpuhom zraka se ponovi vsakih 70 sekund.

KAKŠNE SO GLAVNE PREDNOSTI SISTEMA HRV?
◘ Dovod svežega zraka ◘ Odvajanje zraka iz prostora ◘ Čiščenje prahu in mrčesa iz zraka ◘ Preprečevanje vlage in plesni ◘ Zaščita pred hrupom iz okolice ◘ Rekuperacija toplote in uravnavanje vlage v prostoru ◘ Zmanjšanje stroškov ogrevanja in klimatizacije ◘ Nizka poraba energije

Tagged , , , .