DIBt nemški inštitut za gradbeno tehnologijo

Decentralizirane prezračevalne sisteme SEVentilation je preizkusilo veliko število neodvisnih znanstvenih in tehničnih ustanov.

Naslednji sistemi imajo odobritev DIBt (splošno dovoljenje gradbene inšpekcije nemškega inštituta za gradbeno tehnologijo):

SEVi160 (DIBt odobritev št. Z-51.3-321)
SEVi160 DUO (odobritev DIBt št. Z-51.3-321)
SEVi160 DUO PLUS in MoveAir DUO PLUS (odobritev DIBt št. Z-51.3-321)
SEVi160 UNDERCOVER (odobritev DIBt št. Z-51.3-321)

Gradbeni predpisi B, del 2, opisujejo zahtevo po odobritvi nekaterih prezračevalnih enot. Zahteva za odobritev vključuje zahteve za prezračevalne enote z rekuperacijo toplote.
Posledično je treba odobriti decentralizirane prezračevalne enote z rekuperacijo toplote, kot je SEVi160.

Poleg tehničnih podatkov prezračevalne naprave, kot so rekuperacija toplote, zmogljivost zračnega pretoka ali poraba energije, se za odobritev preverijo tudi druge lastnosti.
Sem spada pregled zaprtja prezračevalnega sistema, funkcije zaščite pred zmrzaljo, pa tudi možen pojav tokov kratkega stika v napravah DUO. Inštitut preverja nameščene komponente za snovi, ki so nevarne za zdravje. Poleg tega morajo imeti prezračevalni sistemi najmanj razred požarne zaščite B2 po DIN 4102-1 ali E po EN 13501-1, da lahko pridobijo odobritev. Ti obsežni testi zagotavljajo ustrezno in primerljivo merilo ocenjevanja za načrtovalce.